Sunday, November 21, 2010

Serikin, Sarawak

Smlm aku jejalan ke Serikin bersame kwn2.. x de la menarik sgt (sebab ni 2nd time g sane).. tmpat die ala-ala rantau panjang je.. tp rantau panjang lg meriah la..

Mlm sblm g tu, ktorg dgn semangatnye booking kete nk sewa kul 7 pg.. Sebab nk g awal, n blk awal la konon2nye.. Tp bile kul 7 tu, the one who incharge kete tu x angkat tepon.. Biase la, laki.. Susah nk bgn pagi (Mostly laki la.. Tp pmpuan pun ape kurgnye kn.. Hahaha) Call punye call (Ade la dlm 10 kali), X angkat jgak! Aku ni dh fed up dh ni.. Tp smpat lg layan HoMM3 yg demo version (X best! X bole plih my feberet istana!! Sape2 yg th mcmane nk download full version, tlg bgth la aku!! please!!! ).. Tp bile Angah try call, skali je angkat terus! Hampeh la org tu.. Pilih org lak nk angkat tepon ek.. Mentang2 la angah tu lawa drpd aku, x nk angkat tepon time aku call.. Wakaka!

So, dlm kul 8 gak r br ktorg gerak sane.. Aku yg x tdo drpd smlm smpai pg tu, jd driver.. Haha tp aku x rase ngantok pun.. Rilex sudaa.. Tp d sebab kan aku ni pendek, agak susah nk drive.. Kne intai2.. Kalo dkat rmh, aku drive letak bntal dkat seat tu.. Hahahaha

Dlm kul 9.30 tu br smpai sane (Sbab sesat jalan.. Hahaha 2nd time pun still sesat lg..).. Dkat serikin tu, aku x beli bnyk brg pun.. Just beli key-chain yg d ukir name ( Ntuk family je pun..), beli beg (ni nk wat g Kemboja! xcited tahap cipan dh ni! Weee~ :D), broaches (ntuk my mak, mak tiri, kakak, kakak ipar, n mak cik aku 2 org.. aku? x minat.. hahaha) n last but not least, aku ukir name dkat my kontroversi cincin.. Saje je nk menambahkn lg kontroversi! Hahaha bak kate pepatah,
Kontroversi Tingkatkan Prestasi! 
Hahaha pepatah yg aku wat sendirik! Weee~

Bile otw blk tu, Along yg drive.. Sbab aku dh ngantok.. Tp x tido pun dlm kete tu.. Duk gadoh2 je.. Hahaha then g mkn jap.. Lpas tu, blk... Bile blk tu r aku meng'qadha' tido..Hahaha bgn, then study jap.. Pastu tido blk.. Pastu kul 4 td br bgn btol2.. Haha kepala aku mmg dh x btol dh skrg ni.. Sbab tdo x tentu..

Btw, esok aku exam.. CALCULUS beb!! Doakan aku bole jwb yep!!  Nk g study dh ni.. Huuuu haru btol la aku ni.. Asyik study last minute je.. Dh la luse ade exam lg.. The Last One, OPERATING SYSTEM! Thanks yep Miss Effa n Mdm Kartinah, sbab bg ktorg tips nk jwb exam! Haha chow dlu! Esok punye post, aku x th la akn di post ke x.. Sblm MERDEKA ni, ade bnyk 'procedure' yg kne ikut.. Dh la aku dh x de idea nk post ape ni.. Heee.. Assalamualaikum.. (X jwb dose! Hahaha)        

4 comments:

hans said...

aku dari dulu nak pergi
tapi peluang xsampai2 lagi

P/S : Video Dr. Rozmey Hampa Dengan Kutipan Filem 2 Alam Sangat Lucu Dan Kreatif

mieza said...

ada tips dri miss effa ke?nak nak..hee:)

farnajer said...

HAAHHAHA,! ooo xnmpk kerr drive.. haha lawak. xpe xpe, we hv good tyme even panas gila :P

Noname said...

hans: haha next year ko g la.. weee~:D

mieza: ade d morpheus ler.. heee ~:)

Acu: hehehe senyap sudaa.. hahaha tp sonok gak men jengok2 ni... hahaha