Thursday, May 12, 2011

3P

Assalamualaikum.. Korg th ke 3P tu ape?? 3P tu Pocoyo, Pororo n Pingu! Hahaha aku download cite 3P ni untuk anak2 sedare aku yg cute mcm kartun2 dkat bawah.. Hehe 


Pingu




Pocoyo




Pororo

 Pingu ni korg mesti dh penah tgk kn walo pun skali? Coz dh penah kuar dkat tv3.. Pocoyo pun rasenye penah kuar gak dkat tv3.. Tp Pororo x penah lg kot dkat Malaysia ni.. Sebab Pororo ni kartun 3D drpd Korea.. Aku cari dkat Youtube pun ade sket je episod yg ade subtitle or voice over.. Hehe 

Persoalannye, kenape kartun yg cute2 ni dorg bg name start dgn huruf P? ape yg special sgt P ni ek? Sebab P untuk Penguin ke? Tp Pocoyo x de pun watak penguin.. Whatever la.. Janji anak2 sedare aku hepy bole tgk kartun! Hehe

Esok aku dh nk balik semenanjung dh.. Babye Unimas! Babye Wi-fi! Babye Sarawak! Jumpe lg bulan 9.. Hehehe So bile x de Wi-fi ni, aku x th la bile lg aku bole nk mengupdate blog ni.. tgk la kalo rajin, pegi KFC.. Hehehe Babye sume!!! Assalamualaikum.. Adios Amigos!

Tuesday, May 10, 2011

10 Ten


Tagged by: Acu

Day 1: ten thing about you
Day 2: ten things you love
Day 3: ten things you hate
Day 4: ten things you want to say to one person
Day 5: ten wishes
Day 6: ten items you can't live without
Day 7: ten important people
Day 8: ten of your favourite songs
Day 9: ten ways to win your heart
Day 10: ten final words

Tapi aku nak wat sume ni dlm 2 days je! hahaha biase la org dh FREE ni! lets get started!

Day 1: Ten things about me:
1- I am a S♥NE!
2- Aku minat kaler purple, hitam n merah!
3- Time form 3, aku paling anti dgn kaler pink! Tp skrg dh x anti dh sebab pink tu code colour untuk fans SNSD! Haha
4- Aku suke tgk anime Naruto sebab terpengaruh drpd abg2 aku.. haha
5- Aku anti couple! Sebab couple Haram!!
6- Aku suke tgk movie/ drama/ cite yg aku rase best bnyk kali sampai aku boleh hafal ape yg akan terjadi lepas tu
7- Aku time kecik2 dulu slalu je kne pakse makan sayur! tp skrg ni dh ok dah.. ehehehe
8- Aku left-handed
9- Time tido aku x menentu lg2 time lepas exam camni
10- Aku layan novel karya Hlovate n Ramlee Awang Murshid je.. Yg lain2 kureng.. Lg2 kalo pasal cintan-cintun!

Day 2: Ten things i love:
1- Melancong dgn family!
2- Layan K-Pop Songs
3- Layan K-Pop Variety show!
4- Layan K-Pop Drama/ Movie
5- Main game Heroes III!
6- Makan bende karut2.. hahaha
7- Window shopping sorg2..
8- Bace novel
9- Bawak kete laju2! ehehe
10- Tido

Day 3: Ten Seven things i hate:
1- Internet slow mcm siput sedut
2- Pokai mcm skrg ni
3- Pakse diri untuk study, lg2 time dkat2 nk exam!
4- Org yg mungkir janji secara sengaje
5- Tido terganggu!
6- Handphone aku x de bateri
7- Org dpan aku bwk kete slow

Day 4: Ten Six things i want to say to one person:
1- Assalamualaikum!
2- Bereh!
3- X th la!
4- Jom mkn! Lapa!
5- Blk dulu!
6- Nito!

Day 5: Ten wishes:
1- Dpt habiskn degree aku dlm mase 4thn je.. No extend2!
2- Dpt keje yg best
3- Kawen awal!! Weee!! ;)
4- Dpt berbakti kpd Ummi n Papa
5- Dpt tunaikan haji sblm mati
6- Dpt makan sesuatu yg boleh buat aku rase kenyang smpai 10 hari!
7- Dpt jumpe SNSD!! :)))
8- Dpt kuase yg hebat mcm; sekali bace je, ingat sampai bile2!
9- Dpt mati dlm iman
10- Dpt masuk syurga Allah walopun aku rase aku ni x layak..

Day 6: Ten items i can't live without:
1- Hard disk Hitam aku!
2- laptop kesayangan aku
3- handphone aku yg suke sgt jem!
4- wallet + duit!
5- wi-fi kolej aku!
6- Hard disk Putih aku!
7- Jam tgn
8- Spek mate
9- Earphone untuk handphone aku!
10- sky juice

Day 7: Ten important people:
1- ummi
2- papa
3- siblings aku
4- anak buah
5- Sepupu sepapat
6- Siblings V dkat Unimas
7- Roomate aku di blk T2.06 dkat matrix perak
8- Geng U dkat smk Kamil
9-  Geng Naruto dkat KIST
10- Kawan2 skolah rendah
Ps: Yeah, aku th dh lebih drpd 10 org dh pun.. haha whatever!

Day 8: Ten favourite songs:
Ps:  Well, I am a S♥NE, you know!! Hehehe

Day 9: Ten Eight ways to win my heart:
1- Ade iman dlm hati
2- Keturunan org baik2
3- Mak n ayah aku berkenan
4- Taat dkat mak n ayah aku
5- Pandai masak!ehehehe
6- Boleh mengaji dgn lancar
7- Boleh jage diri sendiri dgn baik
8- Paras rupe x yah hensem sgt..
Ps: Macam nk carik bakal suami jek.. Hahaha

Day 10: Ten Four final words:
1- Aku x th nk ckp ape
2- Bye2!
3- Assalamualaikum!
4- Mengucap Kalimah Syahadah
Haha lepas dh diperam 2 hari, akhirnye aku post jugak.. Tp x cukup gak.. hehe Whatever! malas dh nk pikir bnyk2.. kekeke aku nk tag zue, shark, jue n sape2 je la yg x de keje.. hehe Babye!

video
Aku teringat dkat video ni bile sebot pasal TEN, TEN n TEN! Hahaha

Sunday, May 8, 2011

Ummi's Day

Selamat hari Ummi sume! Haha bosan la asyik hari ibu je tiap2 tahun.. so, tahun ni aku nk sambut hari Ummi..tp masalahnye, aku still lg dkat unimas tercinta.. x balik semenanjung lg ni.. ehehehe x pe la, walau dimana Ummi berada, selamat hari Ummi buat Ummi saye! hahaha

Selamat Hari Ummi sedunia buat semua Ummi2, Emak2, Ibu2, Bonda2, Okaasan2, Umma2, Cek2, Mama2, Mummy2, Mek2, n sewaktu dgnnye! Maafkanlah segala kesalahan anakanda mu yg selalu membuat kesalahan sama ada secara sengaja atau x sengaja.. Semoga Ummi sentiasa sihat sejahtera di semenanjung sana.. :) SELAMAT HARI UMMI!!!!!!

Thursday, May 5, 2011

Finally, Freedom!!!

weeeha!! Exam dh habes!! Bole enjoy dah!! hehehe kepada jiran tetangge, jangan jeles! haha disebabkan nak balik semenanjung lambat lagi, x yah la sebok2 kemas barang lg.. hehehe sonok3!!

Pkul 1ptg td ktorg pergi ke Pullman Hotel dkat Kuching sebab nak g tgk Imagine Cup.. Fes2 aku ingat ape la Imagine Cup ni.. Mengimejin cawan ke? Pergi minum kopi ke dkat sane.. Rupe2nye, Imagine Cup ni ala2 pertandingan mencipta software, application n sewaktu dgnnye.. Ade yg semmat, ade yg x pernah aku pikir, ade yg mcm kite pndang hal tu remeh je, tp bole g finalist top 30! Hebat la dorg sume.. Peserta2 sume drpd IPTA n IPTS.. drpd finalist 30 tu, top 6 dipilih (yang aku th, UKM n UTM, pastu 4 lg IPTS).. unimas x terpilih.. n drpd top 6 tu, dorg akan pilih lg top 3.. Then top 3 ni bulan julai bole g New York.. pertandingan peringkat dunia beb!! Tahun lepas dkat Poland.. Semmat la dorg! Imagine Cup ni tajaan Microsoft.. Kalau la aku ni tergolong drpd org2 yg kreatif, aku dah join dh untuk tahun depan punye.. Tp masalahnye, aku ni x kreatif lgsung! Hahaha so, x de peluang la nak join Imagine Cup tu.. ek, aku malas nk upload pic sebab tgkap gambar x bnyk pun.. hehe Bye2!! nak enjoy holiday!! InsyaAllah 7-14 June 2011 India, 25-28 July 2011 Bandung!! Weeee!! Nanti aku upload pics bebanyak (kalo ade internet yg laju + best!) Hehehe ~Wassalam~ Freedom!!!!!!!!!!!!!!! :D